Wandplanken / Wandrekken

Wandplanken / Wandrekken

Stel een Aflopende Directie in

10 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

10 Artikel(en)

Ontdek onze design wandplanken en -rekken en vernieuw de stijl van je huis. Planken of rekken voor aan de wand zijn normaalgesproken niet de meubels waar we het eerst aan denken bij het inrichten van onze woning. Toch drukken deze meubels een stempel op de inrichting van je huis. Niet per se door de plank of het rekje zelf, maar door de spullen of decoratie die je er op etaleert, zoals boeken, planten of beeldjes.

Originele, voordelige en functionele planken en rekken

De voordelige planken en rekken die wij aanbieden zijn origineel, praktisch en ideaal voor het creëeren van een omgeving waar jij je prettig in voelt.

Plaats ze in de woonkamer, de eetkamer, de slaapkamer, het kantoor of zelfs in de keuken. Een wandplank past bijvoorbeeld zeer goed in de keuken, perfect om potjes kruiden op te plaatsen. Deze meubels zorgen ervoor dat je in iedere kamer openlijk spullen kan plaatsen die persoonlijkheid geven aan de kamer.

Gekleurde planken en rekken: welke kies ik?

Bij het kiezen van gekleurde planken is het belangrijk om een paar dingen in gedachten te houden

Een witte of een zwarte plank of rek past zich goed aan in vrijwel iedere ruimte, bij gekleurde planken is het tegendeel het geval. Gekleurde planken passen dus zeker niet in iedere kamer, maar zijn meer geschikt voor kleurrijke kamers, of kamers die goed bij deze kleur passen.

Welk type plank of rek moet ik kopen?

Wil je een plank of rek gebruiken om boeken op te leggen? Dan is het raadzaam om een stevige plank te kopen. Zoek je een rek om twee ruimtes van elkaar af te scheiden? Dan kun je kiezen voor een lichter model rek die niet gemaakt hoeft te zijn voor het dragen van veel gewicht. Zoek je tot slot een puur decoratieve plank voor in jouw kamer? Dan zijn de wandplanken ideaal, plaats hierop enkele boeken, plantjes of andere decoratieve items.

Hoe decoreer ik mijn plank of rek?    

  • Verdeel het visuele gewicht: vermijd het om objecten van dezelfde grootte bij elkaar te zetten, maar zorg hierin voor een balans. Vooral als de objecten groot zijn, dan hebben ze ruimte nodig zodat ze ademen en zich niet opstapelen. Zo zal het visuele effect verbeteren en zorgen voor een symmetrische en opgeruimde uitstraling. 
  • Combineer horizontaal met verticaal: het mixen van horizontale en verticale elementen zorgt voor een interessante en afwisselende compositie. 
  • Laat decoratieve voorwerpen elkaar overlappen: zo creëer je diepte en dynamiek op je plank of rek. 
  • Kies een kleurenthema: zorg ervoor dat je bij het groeperen van objecten een bepaalde tint of kleurencombinatie kiest. Zo ziet het er direct een stuk stijlvoller en netter uit.

Neem een kijkje in onze catalogus en vind voordelige design planken en rekken die bij jouw inrichting passen!


Bekijk ons grote aanbod aan woon- en eetkamermeubelen:

Ontdek onze mooie woon- en eetkamer meubels en richt je woning naar jouw stijl in

Vind de beste TV-meubels op onze website, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Bekijk onze catalogus en vind stijlvolle dressoirs

Bekijk onze brede selectie aan vitrinekasten