Fifty Shades of Grey voor binnen: nuttige tips

Fifty Shades of Grey voor binnen: nuttige tips

De kleur van staal, zilver, lood, beton, asfalt, grafiet, antraciet … ontwerpers beschouwen grijs terecht als een van de meest elegante kleuren, die vele complexe nuances laat zien. En volgens psychologen, is grijs in staat om het interieur te vullen met een gevoel van kalmte en stabiliteit. Deze kleur leidt niet af, neemt de aandacht niet weg en helpt om zich op de eigen gevoelens te concentreren.

Daarom is de kleur grijs perfect voor elke ruimte, van de badkamer tot de slaapkamer. Het belangrijkste is voldoende verlichting. Tegelijkertijd past grijs perfect bij elke stijl: hi-tech, loft, minimalisme … Het verzacht de pretentieuze pracht van de barok en benadrukt de elegantie van de art deco.

De kleur grijs heeft vele onbetwistbare voordelen. In de eerste plaats dient het als een uitstekende achtergrond voor felgekleurde meubels. Bovendien zien banken en stoelen met grijze bekleding er duurder uit dan in zwart of beige. Bovendien maakt de kleur grijs, dankzij de enorme beschikbaarheid van tinten, het mogelijk de ruimte te verfraaien. Lichtgrijze tinten creëren bijvoorbeeld een gevoel van ruimtelijkheid, reinheid en frisheid. Donkergrijze tinten zijn daarentegen geschikt voor een sensuele slaapkameratmosfeer. Ze geven diepte aan een ruimte. Als we de meest verre muur van de slaapkamer in donkergrijs verven, zal deze de ruimte optisch vergroten.

En nog een belangrijke regel. Kies nooit een grijze kleur op basis van een klein monster in een catalogus. De schoonheid van de kleur is alleen te zien als je een deel van de muur verft. Bovendien zal het met deze aanpak makkelijker zijn te zien welke kleur moet worden gekozen.

Eetkamer

Lichtgrijze tinten zijn geschikt voor het interieur van de eetkamer. Deze kleuren kunnen goed worden aangevuld met accessoires in zilver, koper, glanzende metalen en keramiek. In een eetkamer, die in donkere grijstinten is ingericht, moet men zorgen voor een goede, levendige verlichting.

Woonkamer

Om er voor te zorgen dat de woonkamer, ingericht in grijs er niet saai uitziet, kunt u spelen met verschillende grijstinten, motieven en materialen. U kunt één groot voorwerp in grijs accentueren of één muur verven. Bovendien dient de kleur grijs als een uitstekende achtergrond voor felgekleurde meubels. De combinatie van grijs, wit en beige ziet er harmonieus uit.

Slaapkamer

Lichtgrijze tinten helpen om een lichte en luchtige sfeer te creëren. Maar voor de slaapkamer kunnen zeker ook donkergrijze tinten worden gebruikt. Ze geven diepte aan het interieur en versterken de sensualiteit. U kunt kleur toevoegen aan het interieur door stoffen te gebruiken.

Ingang

Ontwerpers raden aan om muren in de gang een paar tinten lichter te maken dan de meubels. In een grijze gang moet u geen meubilair in te donkere kleuren plaatsen. Gebruik accessoires in felle kleuren.

Badkamer

Door zijn ontspannende werking is de kleur grijs ideaal voor de badkamer. Dit is de beste ‘achtergrond’ voor ontspanning, vooral na veel stress.

Keuken

Een grijze kleur in de keuken ziet er altijd fris uit. Om de keuken comfortabeler te maken, is het de moeite waard warme tinten zoals geel, oranje of olijfgroen toe te voegen. Grijs is een uitstekende achtergrond voor elk materiaal, van natuurlijk hout tot transparant plastic.

Kortom, grijs is een uitstekende achtergrond voor elk materiaal, van natuurlijk hout tot doorzichtig plastic.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *