Multifunctionele woonkamer

Multifunctionele woonkamer

De meest relevante eisen voor het interieur van een moderne woonkamer zijn multitasking, veelzijdigheid en flexibiliteit. Wat is de beste manier om de ruimte in je woonkamer te organiseren? We hebben wat nuttige tips voor je…

TV-hoek

In een moderne woonkamer wordt de TV-/homecinema-ruimte als uitgangspunt beschouwd. Deze omvat een bank, fauteuils, salontafel en modulaire meubelen voor mediakasten, zoals een TV-meubel, een woonkamermeubel met een nis voor een groot scherm, planken voor een geluidssysteem, een spelconsole en andere apparatuur.

Wereldwijde visie

De aanwezigheid van verschillende functionele ruimtes en het vermogen van de ruimte om zich snel aan te passen aan de actuele situatie zijn de belangrijkste vereisten voor een moderne woonkamer. Nu veel mensen thuis werken en studeren, is de woonkamer niet langer alleen een plek om gasten te ontvangen en een familiefilm te kijken, maar ook een bibliotheek, een online vergaderruimte, een minikantoor en zelfs een yogahoek. Voor avonden met vrienden, komen een gezellige barruimte en diepe stoelen waar je kunt zitten en liggen goed van pas.

Open gebieden

Wanneer het nodig is om op eenzelfde oppervlakte verschillende zones met verschillende doeleinden te plaatsen, komen de zoneringstechnieken te hulp. Met behulp van meubilair, kleuraccenten en verlichting op verschillende niveaus kun je grenzen duidelijk of voorwaardelijk markeren. Geperforeerde scheidingswanden en boekenkasten met doorkijkjes verdelen de ruimte. In een kamer met hoge plafonds kun je een podium bouwen – een goede manier om de ruimte te verdelen zonder de integriteit ervan aan te tasten.

Woonkamer + kantoor

In de woonkamer zal het waarschijnlijk niet mogelijk zijn een echt werkbureau in te richten, daarvoor is immers een meer geïsoleerde ruimte nodig. Afhankelijk van de indeling van de kamer, kun je een ongebruikte hoek of muur van de woonkamer aanwijzen als werkruimte. Voor meer privacy kun je deze ruimte afscheiden met een boekenkast, een lichte scheidingswand, gordijnen of jaloezieën. Plaats een bureau met een draaistoel, een tafellamp en zie, je hebt het perfecte thuiskantoor in je woonkamer.

Woonkamer + bar

Als je vaak gasten hebt of graag een kleine reserve aan drankjes verzamelt, dan zul je zeker van dit idee houden. De bar kan niet alleen organisch in de woonkamer worden geïntegreerd, maar wordt ook een eigen decoratie. Alles wat je nodig hebt, is een dressoir of een glazen kast. Het kan niet alleen een plaats worden voor het bewaren van dranken, maar ook voor een eetkamer of werkruimte. Plaats gewoon een hoge tafel met barkrukken in de woonkamer in plaats van een gewone tafel. Je kunt planken toevoegen om je collectie drankjes en mooie glazen te laten zien.

Woonkamer + Sporthoek

Terwijl grote sporttoestellen te veel ruimte in beslag kunnen nemen, kunnen zaken als halters, springtouwen en ballen gemakkelijk in de woonkamer worden geplaatst. Je kunt het beste de ongebruikte hoeken of muren van de woonkamer gebruiken voor de sportruimte. Na de training, is dit gebied gemakkelijk te verbergen achter een gordijn. Planken zijn een geweldige manier om je sportruimte te organiseren.

Woonkamer + speelruimte

Voor de kleintjes kan de speelruimte gemakkelijk in de woonkamer worden toegewezen. Alles wat je nodig hebt zijn planken, speelgoeddozen en een kindveilige speelmat.

Woonkamer + dierenhoek

Een gezellige hoek met benodigdheden en speelgoed voor je huisdieren kan ook een goed idee zijn voor een multifunctionele woonkamer en een manier om alles georganiseerd te houden. Bovendien kun je in de woonkamer werken en ontspannen met je geliefde huisdieren.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *