TV-Meubels

TV-Meubels

Stel een Aflopende Directie in

1-16 of 49

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Stel een Aflopende Directie in

1-16 of 49

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

De televisie is een steeds prominentere plek in gaan nemen in onze kamers. Het formaat van het TV-scherm wordt steeds groter en de kwaliteit wordt beter en beter, dit heeft er toe geleid dat menig woonkamer geleidelijk aan is veranderd in een soort minibioscoop. Door deze ontwikkeling zijn TV-meubels ook een stuk belangrijker geworden, een mooie televisie verdient immers ook een mooi TV-meubel. Wij streven naar een elegante en eenvoudige lijn aan TV-meubels, zodat ze makkelijk te combineren zijn met andere meubels, zoals hang- en vitrinekasten.

Moderne televisiemeubels

Meubels voor moderne televisies kunnen variëren van kleine meubels die enkel dienen als ondersteuning van de televisie tot grote meubels waarin de televisie een centrale plek inneemt tussen meerdere meubels.

Als je weinig ruimte in je kamer hebt, kun je kiezen voor een TV-meubel met een eenvoudig ontwerp. Vergeet ook niet dat je rekening moet houden met de grootte van je televisie, zorg ervoor dat het oppervlak van het TV-meubel groter is dat dan van je TV. Een andere mogelijkheid is dat een meubelstuk je hele wand in beslag neemt, wat zorgt voor decoratie en het besparen van ruimte. Zo zouden er bijvoorbeeld naast het TV-meubel twee vitrinekasten kunnen hangen met daarboven een hangende plank. Zo is de TV het middelpunt en wordt deze als het ware omcirkelt door andere stijlvolle meubels.
 

Als je overweegt om je televisie aan de muur te bevestigen en er alleen een hangend TV-meubel onder wil plaatsen is het van belang dat u zeker weet dat de muur de TV kan dragen. Kies hiervoor je juiste TV-beugel en controleer goed wat het maximum gewicht is dat de beugel kan dragen.

Als je een grote kamer hebt kun je kiezen voor een wandmeubel. Zoals de naam al doet vermoeden bedekt deze set van meubels een groot gedeelte van de wand. Je kunt zelf de positionering van de meubels bepalen en de wand inrichten naar jouw wensen.

Aanbevelingen voor TV-meubels

 • Ventilatie: elektronisch apparaten produceren warmte, als je ze in een goede staat wil houden en de levensduur wil verlengen is een goede ventilatie cruciaal. Vermijdt dus dichte laden waar de apparatuur niet goed kan ventileren
 • Bedrading: het niet goed weg- of verwerken van kabels en draden kan afbreuk doen aan de esthetiek van je kamer. Onze TV-meubels zijn om deze reden voorzien van een gat aan de achterkant. Zorg voor kabelgoten in dezelfde kleur als de muur achter je televisie, zodat het niet teveel opvalt.
 • Hoogte van de TV: tijdens het televisie kijken is het van belang dat je nek ontspannen is. 
 • Afstand: volgens experts moet de afstand minimaal twee á drie keer de diagonaal van het scherm bedragen.
 • Houdt rekening met het effect van daglicht van ramen tijdens de plaatsing van een TV-meubel.

Gerelateerde categorieën van woon- en eetkamermeubels die interessant voor jou kunnen zijn:

Set van woonkamer meubels Dressoirs Vitrinekasten
Wandplanken en -rekken