Zomer-ideeën voor het decoreren van je huis en tuin

Zomer-ideeën voor het decoreren van je huis en tuin

Het is al zomer en je bent nog niet voorbereid? Hier zijn wat actuele ideeën voor het organiseren van je zomer-interieur en exterieur…

Kleuraccenten

Met behulp van accessoires kun je snel en makkelijk de uitstraling van een kamer verbeteren. Vervang vazen, sierkussens en schilderijen voor varianten in fellere kleuren; een groot kleurrijk boeket van verse bloemen kan het juiste accent leggen. Onthoud: contrast is alles!

Zeewind

Blauw wordt geassocieerd met de zee en haar frisheid. Het heeft een kalmerende werking. Gebruik je kleurrijke tinten in je woonkamer of keuken? Maak in plaats daarvan in je slaapkamer en badkamer gebruik van rustige, lichte tinten.

Open haard

In de zomer is het niet nodig om vuur te maken in de open haard. Je kunt hem gebruiken als een kunstgalerij: zet er bijvoorbeeld kaarsen in voor een avondje romantiek, vazen of planten.

Accent op het hoofdeinde van je bed

Verander het hoofdeinde van je bed en vergeet monotonie of uitdrukkingsloze kleuren. Gebruik botanische motieven, kleurrijke tinten voor een gegarandeerde krachtige wake-up call.

Meer wit dan wit

Houd je van de Scandinavische stijl? Verf donker hout, zoals de trap of tuinmeubelen, wit. Dit zal de kamer ook optisch lichter maken.

Een tuin op hoogte

Een verscheidenheid van planten en bloemen kan worden geplant in hangpotten en plantenbakken die met steunen zowel buiten als binnen aan muren en plafonds worden opgehangen. Een tuin boven je hoofd – is dat niet geweldig?

Comfortabel slapen

Maak van je bed een prachtig hemelbed met een luchtige, doorschijnende of witte stof, zodat je kunt genieten van rust en comfort.

Spiegeltrucs

Zelfs de kleinste spiegel kan helpen om een terras of veranda visueel te vergroten. Bovendien zullen brandende kaarsen weerspiegelen tijdens de avondborrel.

Feestelijke sfeer

Hang vlaggen of kunstbloemen in verschillende kleuren aan het plafond of muren. Ze zullen in het bijzonder indruk maken in een houten kamer. Een zomerse feeststemming is gegarandeerd!

Open hemel

Wat is er beter dan slapen in de schaduw onder de open hemel? Koop een hangmat of, nog beter, een hangbed en vergeet de sierkussens niet.

Verwissel je stoelen

Verruil oncomfortabele tuinstoelen voor voetenbanken: daarop zitten is veel aangenamer! Als het plotseling regent, kunnen ze snel en moeiteloos in huis worden gehaald.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *