Haal de kerst in huis: gebruik onze tips

Kerstboom

De winter staat weer voor de deur. Dé tijd om je woning weer van de nodige gezelligheid te voorzien. Je hoeft niet direct die ene buurman of -vrouw te zijn die alles uit de kast haalt en de hele straat op stelten zet. Als je gasten over de vloer krijgt hoeven ze niet het idee te krijgen dat bij de kerstman op bezoek zijn. Je kunt het ook wat subtieler aanpakken, maar toch een gevoel van kerst creëren.

In deze blog geven we je een aantal tips voor subtiele maar sfeervolle kerstinrichting.

Verlichting

Kaarsen doen het eigenlijk altijd goed, al helemaal tijdens kerst. Het wordt steeds sneller donker, rede te meer om in de namiddag de kaarsjes aan te steken.

Kerstdecoratie

Hou je meer van lampjes? Ga dan voor LED-verlichting. Plaats bijvoorbeeld een LED-strip langs je muur, spiegel of vensterbank. Je zult zien dat het een leuke en kerstachtige sfeer aan je woning geeft.

Lantaarns. Bij alleen het opschrijven van het woord ontstaat al een ultiem kerstgevoel. Het beeld van mensen op paarden die door de middeleeuwse straten galopperen. Waarbij lantaarns de besneeuwde straten minimaal verlichten. Misschien draven we nu een beetje door, maar het zorgt zeker voor gezelligheid!

De kerstboom

Kerst zonder kerstboom is als Pasen zonder eieren. Je zal er dus aan moeten geloven. Geen ruimte voor een grote kerstboom? Maak je geen zorgen, er zijn (ruimtebesparende) opties genoeg.

Je kunt natuurlijk kiezen voor de klassieke kerstboom. Of dit nou een echte boom is of een kunstboom is, je kunt al je creativiteit erin kwijt. Heb je liever geen ‘echte’ kerstboom in je huis? Er zijn alternatieven genoeg, zoals bijvoorbeeld een kerstboom gemaakt van houten planken, of van één plank (zeker aan te raden voor kateigenaren).

Ook kun je je muren gebruiken om een kerstboom op na te bootsen. Zo bespaar je een hoop ruimte. Hang lichtjes, foto’s of andere versieringen op aan je muur. Zorg ervoor dat ze in de vorm van een kerstboom hangen en klaar is Kees.

Buiten (kerst)versiering

Wil jij nou wél die ene buurman of -vrouw zijn? Pak dan uit met kerstdecoratie op je balkon of voor je raam. Zo geef je niet alleen jezelf, maar de hele buurt een kerstgevoel. Lees deze blog voor meer tips om je balkon gezellig te maken.

Zin om een glimlach op de gezichten van je buurtbewoners toveren? Kies dan voor ludieke versieringen zoals een kerstmannetje hangend aan je vensterbank of balkon. Het is een beetje kitscherig, dat weten we. Laat dat ‘beetje’ maar weg trouwens. Maar je zorgt toch voor vrolijkheid bij de mensen die voorbijlopen.

Kerstversiering buiten

Als je geen zin hebt om groots uit te pakken, hou het dan ook vooral simpel. Een paar lichtjes of een klein kerstboompje kan al volstaan. Als je al planten op je balkon hoef je er alleen maar wat lampjes of kerstversiering in te hangen – et voilà.

Zo. Je hebt nu in ieder geval genoeg inspiratie om je huis klaar te maken voor deze kerst. Tijdens kerst zijn de meeste huizen alles behalve bescheiden ingericht. Lees vooral deze blog als je ná de hectische feestdagen toe bent aan een minimalistische en rustige inrichting.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *