Inspiratie voor een gezellig balkon

balkon

Balkoneigenaren opgelet! In deze blog laten we je zien hoe je van jouw balkon een gezellig plekje kunt maken. We geven je een paar leuke ideeën voor de inrichting en decoratie van je balkon. Een gezellig balkon gegarandeerd.

Gebruik je ruimte optimaal

Je hebt er over het algemeen minder ruimte dan in een tuin, dus gebruik je ruimte goed. Zo zijn er ruimtebesparende bartafels die je aan je balkon kunt monteren. Als je hem niet gebruikt klap je hem gemakkelijk in. Schijnt de zon? Zet er snel twee stoeltjes achter en klap hem weer uit.

Of creëer een zomerse lounge plek waar je kunt genieten van een hapje, een drankje en (als je geluk hebt) de zon. Maak gemakkelijk zelf een hoekje. Het enige dat je nodig hebt zijn een aantal pallets en een stel comfortabele kussens. Schuur de pallets waar nodig bij en verf ze een fris kleurtje. Het geeft een simpele maar toch hippe look aan je terras of balkon.

Lounge set van pallets

Een ruim terras

Het hebben van een groot en ruim balkon of terras is een echt voordeel, zeker in de zomer. Het hebben van deze ruimte is één, nu moet je het nog goed zien in te richten. Wil het het hele jaar van je terras genieten? Kies dan voor een terrasoverkapping. Zo heb zit je overdekt tijdens de kou en regen, en heb je schaduw wanneer het warm is. Zet er een goede tuinset onder en versier de ruimte met sfeervolle verlichting.

dakterras

Een groen balkon

Breng je balkon tot leven door het te voorzien van een hoop groen. Plaats bloemen, planten of verbouw er je eigen groenten en kruiden. Naast het feit dat het er kleurrijk uitziet is het ook nog eens een erg leuk om je eigen planten en bloemen te zien groeien en te kunnen eten van je zelfgekweekte groenten of kruiden. Meer weten over het verbouwen van je eigen groenten en kruiden? Lees dan dit artikel.

Of hang planten of bloemen op aan de muur, dat zien we tegenwoordig steeds vaker. En kan het je écht niet groen genoeg? Ga dan voor een gehele groene wand. Dit is een verticale wand die volledig is gevuld met planten. Met een plantenwand draag je bij aan de luchtzuivering, de planten zetten CO2 in de lucht om in zuurstof. Je bent dus milieubewust bezig en creëert tegelijkertijd een gezellig balkon. Twee vliegen in één klap.

groene balkons

Een gezellig balkon:

Lees deze blog en ontdek hoe je de gezelligheid in huis haalt tijdens de koude maanden.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *