De herfst is in volle gang: 5 tips voor een gezellig huis

Haal je jassen en dekens maar vast uit de kast, want de temperaturen beginnen weer te dalen. We zijn niet ver meer verwijderd van de winterse kou. Zie de herfst als een overbruggingsperiode om je huis aan te passen en er een gezellig en warm plekje van te maken. Ook je huis moet zich moet zich ieder jaar weer aanpassen aan de terugkeer van de kou. Daarom hebben wij een lijstje voor je opgesteld met 5 tips voor het creëren van een gezellig huis tijdens de koude maanden.

1. Haal de herfst in huis

Denk je aan de herfst, dan denk je al gauw aan koud, nat en grauw weer. Je gaat dus weer meer tijd in je huis doorbrengen, deste belangrijker is het dat er een warme en gezellige sfeer hangt in je woning.

Leg oranje, rode, bruine en okerkleurige kussens op je bed of bank. Kies voor warme zachte materialen: acrylvezel, microvezel óf ga voor fluweel, de gewaagde keuze. Ervaar de ultieme herfstsfeer door geurkaarsen met de aroma van dit seizoen op tafel te zetten. Na het werkt even lekker met de beentjes omhoog en genieten van een kop warme chocolademelk. Of vooruit, een glas rode wijn.

2. Tijd voor dikke dekens

De zomer is weer voorbij, zo ook de tijd van slapen onder een lakentje. Dit betekent dat we de deken weer uit de kast moeten toveren. En nu je toch bezig bent, kun je direct je bed opmaken in de warme herfstkleuren.

3. Breng een beetje warmte naar binnen

Er is niets lekkerder dan tijdens de koude maanden de open haard aan te steken en weer even goed op te warmen. Zeker als je net een kwartier door de stromende regen hebt gefietst. Daar moet je (helaas) nou eenmaal aan wennen als je in Nederland woont.

Alleen is de kans groot dat geen open haard hebt thuis. Dan kun je altijd nog kiezen voor een alternatief. Zoals een bio-ethanol haard of een elektrische haard. Het voordeel hiervan is dat het een stuk gemakkelijker schoon te houden is.

4. Kaarslicht

Het wordt de komende tijd iedere dag weer een beetje eerder donker. Dat betekent dat het donker is wanneer je naar je werk vertrekt en het donker is wanneer je weer thuiskomt. Een aantal kaarsen zorgen voor licht, warmte en geeft je huis meer sfeer.

Je hebt kaarsen in een heleboel verschillende soorten en maten. Je kunt er alle kanten mee op. Kies bijvoorbeeld voor meerdere losstaande kaarsen door de kamer heen, of maak er juist een geheel van door meerdere kaarsen samen op dienblad of plateau te plaatsen.

5. Plaats een vloerkleed

Een vloerkleed voegt een hoop warmte en sfeer aan je slaapkamer toe. En niet geheel onbelangrijk, het zorgt ervoor dat je niet met je voeten op de koude vloer terecht komt wanneer je uit je bed stapt.

Gebruik een vloerkleed in de woonkamer om ruimtes af te bakenen en de meubels in de woonkamer met elkaar te verbinden. In plaats van losstaande meubels zijn wordt het een geheel.

Volg onze tips en je hebt binnen no-time een gezellig huis. Benieuwd hoe je je kamer groter kunt laten lijken? Lees dan zeker dit even dit artikel.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *