Je kamer groter laten lijken? Gebruik deze 7 tips!

1. Plaats zwevende planken of muuraccessoires

Dit handige trucje zorgt ervoor dat je aandacht naar boven wordt getrokken, zo lijkt je kamer direct hoger en dus ook ruimer. Daarnaast houd je meer loopruimte over en kun je staande meubels (die veel ruimte innemen) de deur uit doen. Heb je een televisie in je woon- of slaapkamer staan? Hang deze dan aan de muur en win weer wat extra ruimte.

2. Ga voor groot, niet voor klein

Je kamer groter laten lijken met grote meubels? Dat klinkt inderdaad best tegenstrijdig. Toch kun je beter een paar grote meubels in je kamer hebben staan, dan een heleboel kleine meubels. Hetzelfde geldt voor accessoires. Ons brein is gevoelig voor prikkels, een ruimte vol met kleine meubels of accessoires voelt al gauw rommelig en benauwd aan.

3. Wees efficiënt

Je kamer inrichten is al lastig zat, helemaal als je weinig ruimte hebt. Dus wees efficiënt. Richt je woonkamer tactisch in door flexibele meubelcombinaties in je kamer te plaatsen. Deze meubels passen bij elkaar en zijn naar eigen wens te combineren. Plaats de meubels op de manier waarop ze in jouw kamer het best tot hun recht komen. Wees creatief en benut je ruimte maximaal.

4. Kies voor transparant

Kies voor meubels met doorzichtige elementen, zoals glazen tafels of vitrinekasten met een transparante deur. Zo voelen de ruimtes minder gesloten, maar lichter en luchtiger aan. Daarnaast de transparante meubel is de kameleon onder het meubilair. Het past zich aan iedere ruimte aan en valt nooit uit de toon.

5. Bewaar de orde

Een nette kamer voelt altijd ruimer dan een rommelige kamer vol met troep. Je kamer inrichten met multifunctionele meubels gaat je hierbij zeker helpen. Zoals een salontafel waar je boeken en tijdschriften in kunt bewaren. Of een bed dat beschikt over een opbergruimte. Zo lig of zit je niet alleen comfortabel, maar bespaar je ook nog eens ruimte. Nog steeds opbergruimte tekort? lees dan zeker even deze blog over de meest praktische opbergmeubelen.

6. Zorg voor voldoende licht

Met het gebruiken van lichte kleuren, belast je je kamer visueel minder dan als je kiest voor donkere kleuren. Hoewel je donkere kleuren misschien gezelliger of warmer vindt, absorberen deze kleuren licht in plaats van het te weerkaatsen. Hierdoor lijkt de ruimte optisch kleiner.

7. Maak gebruik van spiegels

Plaats een grote spiegel in je kamer, dit vergroot de ruimte optisch. Vooral in kleine kamers kan een grote spiegel een hoop visuele ruimte en licht creëren. Door te spelen met de positionering van een spiegel kom je erachter waar hij het beste tot zijn recht komt. Creëer extra licht door de spiegel te plaatsen tegenover een raam, zo reflecteert de spiegel het licht. Zoals je in de onderstaande foto ziet krijgt een ruimte met een grote spiegel direct meer diepte en heb je niet het gevoel dat de muren op je af komen.

Witte kamer met een spiegel

Je kamer groter laten lijken moet na het lezen van onze tips geen probleem meer zijn. Benieuwd naar de nieuwste trends voor in de tuin? Klik dan hier!

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *