Doe tuininspiratie op: Tuintrends 2021

tuin

Vooral in de lente- en de zomermaanden is het heerlijk om in de tuin te kunnen zitten en te genieten van het zonnetje (als we geluk hebben). Om ervoor te zorgen dat jij weer helemaal op de hoogte bent van de nieuwste tuintrends, hebben we een lijstje voor je opgesteld voor de nodige tuininspiratie.

Laat de natuur z’n gang gaan

Strak betegelde tuinen zonder groen, raken uit de mode. Het vergroenen van de tuin is de duidelijkste verandering van alle tuintrends. Daarin speelt zeker mee dat een groene tuin beter voor het milieu dan een betegelde tuin. Het is niet voor niets dat er steeds vaker subsidies worden uitgekeerd voor het vervangen van tegels voor gras en planten. Een groene tuin zorgt voor minder wateroverlast in natte periodes en houden je tuin koel in de hete maanden. Ook doe je vogels en andere dieren er een groot plezier mee. Dus waar wacht je nog op? Vervang je tegels voor gras, planten of struiken en creëer je eigen mini natuurgebied.

Creëer een plek waar je tot rust kunt komen

We zijn tegenwoordig eigenlijk altijd ‘connected’ en nemen soms misschien te weinig tijd om even goed tot rust te komen. Leg je telefoon even weg en relax. En waar kan dat nou beter dan in je eigen tuin? Zorg er dus voor dat je tuin een plek is waar je volledig tot rust kan komen. Of je dat nou doet met een boek en een glas wijn in de zon, of liggend in een hangmat met het geluid van tsjilpende vogels om je heen. Richt je tuin zodanig in zodat jij je er prettig voelt.

Maak van je tuin een tweede woonkamer

Vooral in de zomermaanden is het heerlijk om in de tuin te eten of een drankje te doen met familie en vrienden. Een van de tuintrends is dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun tuin te voorzien van ruime zitplekken met overkapping. Zodat de tuin als het ware een tweede woonkamer is waar je kunt werken, studeren of lezen. We zien steeds vaker dat de stijl van het zitgedeelte in de tuin matcht met inrichting van het huis.

Gezellige tuin

Nu je weer helemaal op de hoogte bent van de nieuwste tuintrends van dit jaar, kun je je weer volledig focussen op het inrichten van je huis of appartement. In deze blog geven we je 4 tips voor een moderne inrichting van je woning.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *