4 tips voor het inrichten van een moderne woning

1. Rechte en strakke lijnen

Het gebruik van rechte en strakke lijnen geeft je woning een moderne uitstraling. Of ze nou verticaal, horizontaal of schuin zijn, het zorgt voor orde. Ook hoekbank en een vierkante of rechthoekige tafel zorgen voor een strak interieur. Als je basis bestaat uit strakke en rechte lijnen kun je variëren door af en toe het contrast te zoeken met een rondvormig attribuut.

Keuken met strakke lijnen

2. Less is more

Beperk het gebruik aantal meubels in je woonkamer, teveel meubels in je woonkamer verstoren de orde en zorgen voor een rommelige uitstraling. Benieuwd welke Leg dus je focus op de meubels en accessoires die je nodig hebt. Minimaliseer je interieur en onthoud ‘less is more’.

En dit geldt niet alleen voor meubels, maar ook decoratie of rondslingerende spullen. Lees onze blog over opbergmeubelen die jou kunnen helpen bij het opgeruimd en georganiseerd houden van je woning.

3. Speel met kleur

Kleur is een essentieel element om contrast en ruimtelijkheid te bereiken in de kamers van je woning. Kies voor witte of lichte muren, contrasterend met meubels of accessoires van donkerdere kleuren. Of combineer het met andere neutrale kleuren zoals bruin of grijs. Maar we raden je zeker aan om kleuren te gebruiken die opvallen op de witte muren. Mooie groene kamerplanten contrasteren doorgaans prachtig tegen een lichte muur.

Als het merendeel van je meubels wit zijn, kies er dan voor om je muur in een (mild) contrasterende kleur te verven. Of enkel een deel van je muren, zodat het contrast in je kamer versterkt.

4. Licht

Een modern huis beschikt over veel licht. Bij voorkeur natuurlijk licht doormiddel van grote ramen. Maar dit is uiteraard niet altijd mogelijk. Kies dan voor lichte kleuren en spiegels in je huis die het natuurlijke licht dat binnenkomt reflecteren.

Alleen hebben we weinig aan ramen wanneer de zon achter de horizon is verdwenen. De oplossing? Lampen! We zien momenteel veel industriële lampen in de moderne woning. Deze zijn vaak simpel qua ontwerp. Zonder poespas dus. Industriële lampen komen het best tot hun recht in een moderne woning die strak ontworpen is.

Spread the love

One thought on “4 tips voor het inrichten van een moderne woning”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *