Tips voor de ideale woonkamer indeling met een televisie

We kijken allemaal graag een goede film, een spannende serie of ‘ouderwets’ televisie ter ontspanning. Dit maakt dat vrijwel iedereen een televisie in de heeft staan of hangen. De tv’s steeds groter, de woonkamer verandert geleidelijk naar een soort mini bioscoop. Mede door deze ontwikkeling zijn ook tv-meubelen een stuk belangrijker geworden in de woonkamer indeling. Een mooie televisie verdient nou eenmaal ook een mooi televisiemeubel.

Veel vs. weinig

Bepaal van tevoren waar je voorkeur ligt. Vind je dat jouw televisie alle aandacht verdient en heb je er het liefst niet al teveel afleiding omheen? Kies dan voor een simpel tv-meubel dat breed onder je televisie hangt of staat. Zo kun je toch de nodige apparatuur, bedrading, een decoratief item of een plantje voor het contrast onder je televisie kwijt.

Heb je juist liever een volle wand waarin de televisie een onderdeel is van het geheel? Kies dan voor een wandmeubel of een combinatie van meubels die ervoor zorgen dat jij meer aan je muur hebt hangen dan enkel een tv. Het geeft je extra plek voor decoratie en zorgt voor extra opbergruimte.

Staan vs. Hangen

We zien steeds vaker dan mensen de televisie ophangen in plaats van een tv-meubel waar de televisie op staat. Het voordeel hiervan is dat een tv-meubel geen noodzaak is, maar wel nuttig. Daarnaast heb je de keuze voor een bevestigingsbeugel waarbij je jouw televisie gemakkelijk kunt draaien en veranderen van positie. Zo heb je geen last meer van hinderlijke lichtinval.

Daartegenover staat dat een staande televisie minder ‘gedoe’ geeft. Zo hoef je geen beugel te installeren en geen gaten in de muur te boren. Zo blijft je wand mooi intact. Verander je jouw woonkamer indeling regelmatig? Dan kun je beter een staande televisie nemen. Anders heb je straks overal gaten in je muur.

Vind je ideale plek voor je televisie

Je wil tijdens het kijken van je favoriete film natuurlijk geen last hebben van weerkaatsing van licht. Denk bij het plaatsen van de televisie aan de lichtinval. Al helemaal als je de televisie aan de muur bevestigd.

Aangezien we veel naar een televisiescherm kijken is het belangrijk dat we een gezonde houding aannemen. Staat of hangt je televisie te hoog of te laag kun je last van je nek en schouders krijgen. Verre van ontspannend natuurlijk. De aanbevolen hoogte hangt af van de bank of stoel waar je op zit. Aangeraden wordt dat de bovenste 30 procent van het scherm zich op ooghoogte bevindt.

Houdt ook rekening met een afstand van je televisie tot aan de plek waar je zit. Dit is afhankelijk van de grootte van je scherm. De ideale schermafstand is 2 tot 3 keer het diagonaal van je televisie.

Hopelijk hebben we je voldoende tips gegeven voor je woonkamer indeling met televisie. Wil je weten hoe je jouw woning een moderne look geeft? Lees dan dit artikel.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *