Last van een te warme slaapkamer? Volg deze 5 tips

We kennen het allemaal wel. Die nachten in de zomer waarin slapen haast onmogelijk lijkt. Maar hou vol, wij geven je 5 tips waarmee jij je slaapkamer koel houdt. Volg onze tips en een te warme slaapkamer is verleden tijd.

1. Gebruik je ramen

Overdag kun je de ramen en deuren beter gesloten houden, om de warmte buiten te houden. ´s Avonds, als het enigszins is afgekoeld, raden we je aan om de ramen juist wel open te zetten. Zo kan je kamer even goed doorluchten en komt er frisse lucht naar binnen. In het ideale geval zet je de ramen tegen elkaar open zodat je een (frisse) luchtstroom creëert. Heb je die mogelijkheid niet, zet dan de deuren open zodat de frisse lucht toch door kan stromen.

2. Ventilator

De kans is groot dat je geen airco hebt thuis. Dan is een ventilator een alternatief dat nog het meest in de buurt komt. Zet er een bevroren fles water voor je hebt je eigen low-budget airco. Hopelijk val je in slaap voordat het ijs gesmolten is.

3. Kamerplanten

Je verwacht het misschien niet direct, maar planten kunnen je kamer verkoelen. De planten in jouw (natuurlijk) veel te warme slaapkamer geven hun overtollige water af in de lucht via de bladeren. Zo verkoelen zij de ruimte.

Een kamerplant die hierom bekend staat in de sanseveria. Deze plant slaat water op in de bladeren en verdamp dit tijdens de hitte. Andere kamerplanten die verkoeling bieden zijn: de treurvijg, de rubberplant en de goudpalm.

4. Pas je beddengoed aan

Nu de warmte weer is teruggekeerd, wordt het weer tijd om de dikke dekbedden te vervangen voor een zomers alternatief. De dekens worden massaal weer in de kast gestopt aangezien veel mensen het toch fijn vinden om ‘ergens’ onder te liggen.

Vermijd beddengoed satijn en polyether. Maar kies bedlinnen dat ademt, zoals katoen. Dit voelt luchtig en niet plakkerig aan. Een must voor een rustige nacht tijdens de zomer.

5. Sluit je gordijnen overdag

Gordijnen een goed middel om de zon buiten te houden en te voorkomen dat je huis in een broeikas verandert. Witte of lichte gordijnen zorgen ervoor dat het licht en de warmte van de zon wordt weerkaatst in plaats van geabsorbeerd. Dit geldt uiteraard ook voor je slaapkamer. Als de zon de hele dag de kans heeft om je kamer binnen te dringen, is het lastig om deze warmte in de avond weer te verdringen.

De warme maanden zijn dan misschien niet ideaal in de slaapkamer. Maar overdag is het heerlijk om in de tuin of op het balkon verkoeling te zoeken, of te genieten van het avondzonnetje. Lees dit artikel voor de nieuwste tuintrends en ben weer helemaal op de hoogte.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *