Wooninspiratie nodig? Wij geven je 3 interieur ideeën

Wooninspiratie nodig? Wij geven je 3 interieur ideeën

Als je opzoek bent naar wooninspiratie dan ben je bij ons aan het juiste adres. In dit artikel vind je 3 uiteenlopende stijlen voor een originele inrichting van jouw woning.

Industrieel

Je zult het steeds vaker zien. Huizen met een industriële inrichting. Het geeft je huis of woning een stoere, simplistische en moderne uitstraling in tegelijkertijd. Gebruik hierbij materialen zoals metaal en onbewerkt hout.

Muren van beton of baksteen passen erg goed bij een industriële inrichting. Geïnspireerd op de uitstraling van een oude fabriek of werkplaats. Het geeft je huis een rauwe en robuuste look. Heb je nou geen betonnen of bakstenen muur? Dan kun je altijd nog terugvallen op betonverf of -stuc en een bakstenen behang. Het nadeel van behang ten opzichte van verf of stuc is dat het er (zeker van dichtbij) minder realistisch uitziet.

Bij een industriële inrichting kunnen industriële lampen zeker niet ontbreken. Deze lampen zijn meestal gemaakt van metaal en hebben een eenvoudig design. Het zijn in ieder geval lampen zonder al teveel tierelantijntjes. Keep it simple!

Industriële kamer

Tropisch

Hou je meer van zomers, speels en groen? Ga dan voor een tropisch interieur! Hier voeren planten, hout en lichte kleuren de boventoon. Planten zijn de brandstof voor een tropische inrichting. Beschik je over een tuin of balkon? Gebruik dit dan zeker in je voordeel en maak het onderdeel van je inrichting. Voorzie je buitenruimte van genoeg planten, rieten stoeltjes en als de ruimte het toelaat: een hangmat!

Een tropische inrichting komt het best tot z’n recht met veel licht. Dus laat de zon binnen en geef je muren een frisse kleur. Creëer een tropische sfeer door houten tafels en stoelen neer te zetten. Gebruik hout(kleur) als basis voor je inrichting. En we blijven het zeggen, houd je vooral niet in als het om planten gaat.

Wees creatief bij de decoratie van je woning. Zorg voor bijpassende accessoires die je neer kunt zetten of op kunt hangen. Zoals hangende plantenbakken of schilderijen en foto’s die passen bij de tropische stijl van jouw huis. Kijk ook zeker even rond op Pinterest voor wat extra wooninspiratie. Lang leve het internet.

tropische slaapkamer

Modern

Een design interieur kenmerkt zich door strakke en moderne meubels zonder al teveel onnodige opzichzelfstaande decoratie. Een design interieur is een netjes en geordend. Kies voor een strokend geheel waarbij vormen en kleuren op elkaar aansluiten. Ga bijvoorbeeld voor strakke lijnen waarbij de wit de hoofdtint is. Deze witte basis biedt natuurlijk ruimte voor andere kleuren die hierbij passen, zoals bijvoorbeeld zwart, grijs, bruin of eiken.

In moderne woningen zien we voornamelijk vaak rechte lijnen terug. Dit geeft een kamer structuur en orde. Vermijd het plaatsen van teveel decoratie, dit geeft de ruimte een rommelige uitstraling. Hoe minder decoratie je gebruikt, hoe beter de decoratie die je wél hebt tot z’n recht komt. Zo kan een kamerplant of een kunststuk een echte blikvanger worden en verzuipt het niet tussen een hoeveelheid aan decoratie.

Meer tips voor de inrichting van een moderne woning? Lees dan zeker even dit artikel.

moderne woonkamer

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *