Wandplanken aan je muren? We geven je 5 ideeën

Wandplanken zijn normaalgesproken niet de meubels waar je het eerst aan denkt bij het inrichten van je woning. Toch zijn ze zeker een toevoeging voor je huis. Niet per se door de plank of het rekje zelf (meestal dan), maar door de spullen of decoratie die je erop plaatst. In deze blog geven we je een aantal ideeën over waar je wandplanken kunt hangen en wat je erop kunt zetten.

1. Wandplanken in de keuken

Al overwogen om één of meerdere planken in je keuken te hangen? Wij raden het je zeker aan! Het geeft je keuken een speelse uitstraling. Onthoud ook dat de ruimte zo groter lijkt ten opzichte van een keuken met dichte kastjes.

De hangende planken aan de muur zijn ideaal voor het plaatsen van potjes kruiden, servies of een stijlvol peper- en zoutstel.

Wandplanken in de keuken

2. Boekenplank voor in je slaapkamer

Wandplanken zijn uiterst nuttig om aan de muren van je slaapkamer te hangen. Ideaal om boeken op neer te zetten, dat is een stuk praktischer dan een logge boekenkast. Behalve als je een echte boekenworm bent natuurlijk, dan heb je zwaarder geschut nodig. Kies een wandplank met randen, zodat je er boeken neer kunt zetten zonder dat ze van de plank afvallen. Dat is wel zo handig.

En nu je toch met je slaapkamer bezig bent, lees dan direct even deze blog: Je slaapkamer gezellig maken: zo doe je dat

wandplanken in de slaapkamer

3. Kleine wandplanken

Hang kleine planken op om je muren te decoreren. Het is weer eens wat anders dan vlakke decoratie zoals schilderijen of foto’s, het geeft je ruimte meer diepte. Plaats de kleine(re) planken voor het neerzetten van je decoratie. Plaats deze plankjes niet te vol, maar beperk het tot één of twee attributen. Zoals een mooie plant, een decoratiestuk of een persoonlijk item. Het zal je niet teleurstellen, dat beloven we je.

kleine wandplanken

4. Foto’s en persoonlijke items

Wil je jouw muur wat persoonlijkheid geven? Plaats dan meerdere wandplanken en maak er een persoonlijke compositie van. Met foto’s, souvenirs en andere spullen die voor jou een speciale betekenis hebben.

Wanplanken

5. Laat de wandplanken de decoratie zelf zijn

Denk verder dan de ‘standaard’ wandplanken en wees creatief. Als je ervoor zorgt dat de wandplanken op zichzelf al indruk maken hoeft je niet groots uit te pakken qua decoratie. Maar dat mag natuurlijk wel ;).

creatieve wandplanken

En? Hebben we je al overtuigd om wandplanken op te hangen? Lees deze blog om te zien wat je allemaal nog meer met je muren kunt doen.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *