Je slaapkamer gezellig maken: zo doe je dat

gezellige slaapkamer

Je slaapkamer gezellig maken? Hoe doe je dat? In dit artikel geven we je een aantal tips zodat jouw slaapkamer weer een stukje gezelliger wordt. Het is immers de laatste plek die je ’s avonds voor het slapen gaan ziet, en de eerste plek die je ziet als je wakker wordt.

Sfeervolle verlichting

De verlichting in je slaapkamer bepaalt voor een groot deel de sfeer. Probeer het licht een tikje meer te dimmen, je kamer zal direct een andere uitstraling hebben. Sfeervolle verlichting geeft een stuk meer gezelligheid dan felle TL-verlichting. Ook je lamp speelt hierin een rol. Kies een lamp die wat uitstraalt en bij jouw interieur past, in plaats van een standaard (saaie) lampenkap.

Naast de hoofdverlichting kun je ook kleine sfeervolle lampjes ophangen waarmee je een knusse sfeer creëert. Of kies een bed met ingebouwde sfeerverlichting. Zo kun je al liggend de felheid en kleur van de LED-verlichting aanpassen naar de stemming die je op dat moment hebt.

slaapkamer met verlichting

Versier je muren

Er is weinig ongezelliger dan een tegen een kale witte muur aanlopen wanneer je de slaapkamer betreedt. Je kunt je slaapkamer gezellig maken wanneer je één of meerdere muren een beetje opfleurt. Kies voor bijvoorbeeld voor één schilderij waar je de aandacht op wil vestigen, of maak een fotowand met allerlei verschillende persoonlijke foto’s.

schilderij aan de slaapkamermuur

Planten in je kamer

Een plant op de grond, je nachtkastje of hangend aan de muur zorgt eigenlijk altijd voor gezelligheid. Het geeft je kamer leven. Daarnaast is het ook nog eens gezond! Het zuivert de lucht waar je slaapt, een beetje extra zuurstof kan natuurlijk nooit kwaad.

kamerplant naast het bed

Leg een vloerkleed neer

Een vloerkleed zal je slaapkamer een stukje meer sfeer en warmte geven. Het zorgt voor een huiselijke uitstraling. Ook is het lekker zacht als je uit bed stapt en vermijd je de koude vloer in de winter. Kies een kleed dat bij het interieur van je slaapkamer past.

Je kunt kiezen voor een dik tapijt met lange haren, of een dunner tapijt zoals je op de foto ziet. Een dik tapijt is natuurlijk heerlijk comfortabel voor je voeten, maar is tegelijkertijd ook een magneet voor stof en haren. Het vergt dus ook wat meer onderhoud.

vloerkleed in de slaapkamer

Kaarsen

Zet de puntjes op de i, door wat (geur)kaarsen in je slaapkamer te plaatsen. Het zorgt voor sfeervolle verlichting, warmte en eventueel een lekker geurtje. Plaats meerdere kaarsen door de kamer heen, of creëer een geheel door ze te centreren op een plateau of dienblad. Er is geen lamp die tegen de charme van kaarslicht op kan boxen.

kaarsen

Je slaapkamer gezellig maken: check. Lees deze blog en ontdek hoe jij direct indruk maakt bij je gasten wanneer ze je woning binnenkomen.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *