Het visitekaartje van je huis: 5x hal inspiratie

kapstok

De hal, voor je gasten is het de eerste ontmoeting met jouw appartement of huis. In deze blog laten wij jou zien hoe je direct een goede indruk achterlaat. Lees onze 5 tips en doe de nodige hal inspiratie op.

1. Maak indruk met je kapstok

We kennen het allemaal wel: je komt bij iemand thuis, trekt je jas uit en hebt vervolgens geen idee waar je hem moet laten. Dan blijkt de kapstok vervolgens ergens in een kast te zitten. Dat is geen goede binnenkomer natuurlijk.

Gelukkig zijn er mogelijkheden te over om een originele en opvallende kapstok op te hangen of neer te zetten. Probeer eens wat verder te kijken dan de standaard kapstok of haakjes in de muur. Kies een kapstok die bij jouw interieur past en direct in het oog springt.

creatieve kapstok

2. Geef je schoenen een plekje

Rondslingerende schoenen helpen niet bepaald mee aan een geordende hal. Daarom is een schoenenkast of -rek een must voor een opgeruimde hal. Zo kun je bij thuiskomst direct je schoenen uitrekken en ze inwisselen voor een paar comfortabele pantoffels. Zo breng je geen vuil van buiten naar binnen en daarnaast zit het ook gewoon een stuk lekkerder.

Ben je trots op je schoenencollectie? Neem dan een open schoenenrek, zodat je jouw pronkstukken mooi kun etaleren. Hebben jouw schoenen een iets ‘wilder’ leven? Neem dan vooral een gesloten schoenenkast. Daar doe je ieders ogen én neus een groot plezier mee ;).

Schoenenrek

3. Spiegels

Naast een kapstok en een schoenenkast mag een spiegel ook absoluut niet ontbreken in je hal. Zo kun je nog even snel in de spiegel kijken voordat je het huis verlaat en voorkomen dat je naar buiten loopt met je shirt verkeerd om aan of met tandpasta in je mondhoeken.

Ook vergroten spiegels de ruimte visueel. Zo kan een hal wel twee keer zo lang lijken als er een spiegel aan het einde staat of hangt. Én, het ziet er ook nog eens goed uit.

goed verlichtte hal

4. Maak het persoonlijk

Je hal is de uitgelezen plek voor persoonlijke foto’s, posters of schilderijen. Het is een plek waar je vaak veel ruimte over hebt aan de muur. Dus maak er gebruik van! Laat je gasten direct zien wie jij bent en wat jouw stijl is.

persoonlijke muur in de hal

5. Goede verlichting

Zorg ervoor dat je hal voorzien is van voldoende licht. Zodat je binnenkomt in een fris en goed verlicht huis. Wanneer de ruimte goed verlicht is zal het ruimer en netter ogen. Gebruik spiegels die het licht reflecteren voor een nog beter effect. Witte of lichte muren en meubels zorgen voor een frissere en lichtere look. Lichte kleuren reflecteren het licht, donkere kleuren doen het tegenovergestelde.

Hopelijk ben je nu helemaal voorzien van de nodige hal inspiratie. Wil je nog interieur ideeën opdoen? Lees dan deze blog.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *