Geef je muren een nieuwe look: wees creatief!

Schilderij aan de muur

Er zijn ontelbaar veel manieren om je muren te decoreren. Van wit tot een druk patroon en van leeg tot vol met foto’s en schilderijen. In deze blog geven we je een aantal ideeën voor het aankleden van je muren.

Kunst, foto’s en schilderijen

Houdt bij het ophangen van de decoraties aan de wand rekening met evenwicht en harmonie. Zorg ervoor dat het een geheel wordt in plaats van losse decoraties.

Je kunt ervoor kiezen om één grote foto of schilderij aan de muur te hangen, die dan ook alle aandacht zal trekken. Of kies ervoor om een compositie te maken. Denk hierbij goed na over de plaatsing van de foto’s of schilderijen, zodat er wel enige balans en symmetrie in zit.

Waak ervoor dat het geen overkill aan decoraties wordt als je voor een compositie kiest. Hang de foto’s of schilderijen niet te dicht bij elkaar, maar geef ze de ruimte. Ook ten opzichte van de randen en het meubilair.

foto's aan de muur

Gewaagd: behang met patroon

Het heeft misschien een wat oubollig imago, maar we zien het weer steeds vaker. Behang met een patroon. En dan denk je misschien: hé, dat had mijn oma vroeger ook. Maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos, er zijn zat bijdetijdse behang designs en zelfs mogelijkheden om je eigen behang te ontwerpen. Klink niet verkeerd toch?

Kies een patroon dat bij jouw interieur past en behang er één muur of een gedeelte ervan mee. Zo voorkom je dat het te druk wordt in je kamer (zoals bij je oma).

Behang gaat over het algemeen langer mee dan verf. Dankzij de steeds vernieuwende technologieën wordt de kwaliteit van behang steeds beter. Wissel je vaak van stijl of interieur? Dan kun je toch beter voor verf kiezen, daar schilder je gemakkelijk weer wat overheen.

Muren met behang

Muren in de gang of hal

De muren in de hal of gangen worden al vaak vergeten. Onterecht als je het ons vraagt, je loopt er immers iedere dag doorheen. Vooral als je een kleine of smalle hal hebt kunnen spiegels het gevoel van gevoel van ruimte enorm vergroten.

Of hang hier eveneens foto’s of schilderijen op. Hang ze wel aan één muur, zodat je de aandacht focust op de versierde muur en het gevoelsmatig niet te druk wordt.

Lees deze blog en ontdek hoe je het maximale uit je hal kunt halen.

Muren met decoratie in de hal

Badkamermuren

Veel mensen kiezen voor badkamers met tegels. Groot, klein, met reliëf, zonder reliëf, je hebt keuze uit alle soorten en maten. Wel raden we je aan om lichte muurtegels uit te kiezen, zo lijkt de ruimte groter en frisser.

Je kunt er ook voor kiezen om je badkamermuren te stucen. Deze oplossing is waterdicht en heeft als voordeel dat het gemakkelijk schoon te houden is en er geen schimmel of vuil kan ophopen tussen de voegen die tegels doorgaans hebben. Laat je badkamer bijvoorbeeld stucen in een stoere betonlook.

We zien tegenwoordig ook steeds vaker mensen die kiezen voor een zen of tropische badkamer. Waarin natuurlijke en rustgevende materialen de boventoon voeren.

Lees dit artikel voor meer badkamer inspiratie.

Badkamer met tegelmuur

Kies deze kleuren in je slaapkamer

Het is bewezen dat men over het algemeen beter slaapt in een slaapkamer met de kleuren blauw en groen. Deze kleuren hebben een kalmerend effect op de meeste mensen. Fungeert jouw slaapkamer daarnaast ook als werk- of studieruimte. Kies dan voor lichtere kleuren. Dus mocht je nog twijfels hebben over welke kleur je jouw slaapkamer wil verven. Laat het aan de wetenschap over.

Slaapkamers met verschillende muren

Lees onze blog: Je kamer groter laten lijken? Gebruik deze 7 tips! En kom erachter hoe je – je raadt het al – jouw kamer groter kunt laten lijken.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *