5 tips voor een minimalistisch interieur (met stijl!)

woonkamer met minimalistisch interieur

Een minimalistisch interieur hoeft niet saai te zijn. Maar je houd het simpel en kies je je decoratie zorgvuldig uit. In dit artikel laten we je aan de hand van 5 tips zien hoe je dit doet.

1. De kunst van het weglaten

Creëer rust door je woonkamer niet te overspoelen met meubels en decoraties. Denk goed na over je inrichting en plaats enkel meubels en decoraties die je echt nodig hebt of een toevoeging zijn. Kijk kritisch naar de spullen die je hebt en haal de meubels en accessoires die slechts als opvulling dienen uit het zicht.

Woonkamer met minimalistisch interieur

2. Kies voor multifunctionele meubels

Bij een minimalistisch interieur moet ieder meubelstuk ook daadwerkelijk een functie hebben. Een meubel met twee functies is natuurlijk nog beter. Zoals bijvoorbeeld een bed met een verborgen opbergruimte of een uitschuifbare salontafel zodat je onder het tafelblad je boeken, tijdschriften of onderzetters kunt bewaren. Zo bespaar je ruimte en hoef je minder meubels in huis te halen. Twee vliegen in één klap.

3. Denk na over de kleuren

Voor een minimalistische look zul je de basiskleuren van je interieur neutraal moeten houden. Denk in de hoek van wit, grijs of ecru. Als tegenhanger van deze kleuren kun je bepaalde meubels of accessoires er goed uit laten springen met opvallende kleuren. Zoals een stijlvolle gele stoel, gekleurde kussens of mooie groene planten.

kamer met neutrale kleuren

4. Voldoende licht

Bij een moderne en minimalistische inrichting hoort licht, het liefst natuurlijk licht. Het geeft de ruimte een dosis frisheid. Met grote ramen en glazen of kristallen deuren creëer je het maximale effect. Maar helaas is dit niet voor iedereen zomaar mogelijk. Ga dan voor lampen die de gehele ruimte goed verlichten. En uiteraard in geen grote kroonluchters met een hoop poespas. Keep it simple.

woonkamer met veel natuurlijk licht

5. Wees streng

Het is toch verleidelijk om zo nu en dan een leuk accessoire te kopen en het direct een mooi plekje te geven in je woonkamer. Maar dan is het binnen de kortste keren weer een huis vol tierelantijntjes. Houdt daarom het one-in, one-out principe aan. Koop of krijg je een meubel of accessoire die zeker een plekje verdient in jouw woning, gaat dit ten koste van een meubel of accessoire dat er al staat.

Bekijk ook eens onze blog: Inspiratie voor een gezellig balkon

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *