Salontafel ideeën: 5 verschillende stijlen

Salontafels

Ben je opzoek naar een nieuwe salontafel voor in je woonkamer, maar heb je nog geen model in je hoofd? In deze blog geven we je 5 compleet verschillende salontafel ideeën.

Kunststuk en salontafel in één

Vind je een gewone salontafel maar saai? Ga dan voor een salontafel en kunstobject in één. Zo geef je jouw woonkamer een unieke touch en is het eigenlijk helemaal niet meer nodig om er andere decoratieve items op te plaatsen, de tafel zelf is al decoratie genoeg.

stijlvolle salontafel

Salontafel met opbergruimte

Een salontafel met een (verborgen) opbergruimte is enorm praktisch en levert niets in op design. Ideaal om je kranten, tijdschriften of boeken, afstandsbedieningen of onderzetters te bewaren. Je hebt als het ware twee meubels in één. Een salontafel met opbergruimte is een must voor ieder minimalistisch ingericht huis. Lees deze blog voor meer tips voor een minimalistische inrichting van je woning.

salontafel met opbergruimte

Salontafel set

Heb je vaak visite over de vloer? Dan is een set van meerdere, bij elkaar passende, salontafels uiterst geschikt voor jou. Als de hele bank vol dit zet je gewoon een tafeltje aan de ene kant en de andere aan de overzijde. Zo heeft iedereen een plek om zijn of haar drankje neer te zetten.

set van salontafels

Robuust hout

Als je van stoere en krachtige meubels houdt is een robuuste salontafel van hout zeker iets voor jou. Het geeft je woonkamer een landelijke sfeer en omdat het geen standaard fabriekswerk is weet je zeker dat je nergens een zelfde salontafel zal vinden.

Robuuste salontafel

Glazen salontafel

Een salontafel van glas geeft een moderne en luxe uitstraling aan je woonkamer. Met het voordeel dat hij eigenlijk in ieder interieur past, de tafel past zich aan jouw inrichting aan. Daarnaast belaadt het de woonkamer visueel minder dan een salontafel waar je niet doorheen kunt kijken. Pas wel op met vette vingers, die zijn extra goed te zien op een glazen tafel.

glazen salontafel

Genoeg salontafel ideeën opgedaan? Bekijk dan zeker even deze blog: Tips voor de ideale woonkamer indeling met een televisie

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *