Badkamer inspiratie: 5 originele tips

badkamer buiten

De kans is groot dat de badkamer je eerste bestemming is nadat je ’s morgens opstaat. Dan kun je er maar beter een fijn plekje van maken. Weet je niet hoe? Lees dan snel verder en doe badkamer inspiratie op.

1. Planten

We blijven het zeggen: planten doen het altijd goed. Dus ook in de badkamer. Let wel op dat je een plant kiest die niet schrikt van een warme en vochtige omgeving en niet afhankelijk is van veel licht.

Deze planten overleven het in je badkamer:

  • Graslelie
  • Lepelplant
  • Aloë Vera plant
  • Scindapsus
  • Sanseveria
  • Kwartjesplant
  • Orchidee

Gebruik een patroon of reliëf

Creëer een unieke sfeer door één van je muren, of een gedeelte ervan, een uniek patroon of reliëf te geven. Op deze manier voorkom je dat je badkamer eentonig wordt. Beperk je wel tot één muur, zodat het niet te druk is in je badkamer. Kies een muur die past bij jouw stijl. Hou je van stoer en robuust? Ga dan voor een stenen of metalen look. Als je meer van de klassieke stijl bent kun je kiezen voor wat strakkere tegels in een andere kleur dan je andere muren.

Ga voor een originele wastafel

In veel badkamers valt de wastafel je vaak niet eens op. Zorg ervoor dat dit bij jouw badkamer wel het geval is! We zien helaas nog veel te vaak de saaie witte wastafel van porselein met de standaard chrome kraan (gaap).

Wees creatief en zoek een wastafel die bij de stijl van je badkamer past en een originele touch aan de ruimte geeft. Kies een kraan die hierbij past maar vermijd het standaardmodel van chroom. En je zult zien dat je er een hoop complimenten over zal krijgen.

Inloopdouche

Het mag in geen enkele moderne badkamer ontbreken. Een inloopdouche. Zo blijft je vloer ononderbroken, dit geeft een ruimer gevoel. Zowel vanaf de buitenkant als vanaf de binnenkant.

Naast de optische en ruimtelijke voordelen is het ook gemakkelijker schoon te houden ten opzichte van een douchecabine. Je hebt minder randjes waar vuil zich op kan hopen.

Speel met spiegels en licht

Een badkamer zonder spiegels en licht is als een auto zonder banden. Ondenkbaar. Spiegels en verlichting kunnen elkaar enorm versterken. Zoals je kunt zien in de linker foto geeft het een speciaal effect. Veel moderner ga je het niet vinden.

We hopen dat je na het lezen van dit artikel genoeg badkamer inspiratie hebt opgedaan. Lees dit artikel en kom erachter hoe je het maximale uit je balkon kunt halen.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *